De kracht van vriendschap

Boekdine 02 mei 2025
Dit boek is tamelijk onbekend, maar stond op de een of andere manier al heel lang op mijn wil-ik-lezenlijstje. Ik wil meer boeken lezen die al lang(er) op mijn lijstje staan, dus tijd om er verandering in te brengen!

Verwachting gaat over drie vriendinnen uit Londen, Cate, Hannah en Lissa. Je leest over hun leven toen zij als studenten met elkaar kennismaakten en huisgenoten werden en over hun leven tien jaar later. Hoe zij ambities waren en dromen hadden. Hoe die later lang niet altijd uit komen en hoe je daarmee kan/moet dealen.

Verwachting is een verhaal over opgroeien, keuzes maken, ziekte, ouderdom, kinder(wens)en, vriendschap, vertrouwen en nederigheid. Qua generatie val ik precies tussen de twee situaties en zijn veel van de problemen (al dan niet bij mensen om me heen) erg herkenbaar. Ik vond het verhaal daarom erg fijn leesbaar en treffend. Ik kan me daarentegen ook zo voorstellen dat als dit bij jou niet het geval is, het verhaal een stuk minder aanspreekt. De rol van vriendschap, met haar ups en downs, speelt een prominente rol in het verhaal en wordt mooi beschreven.

Een leerzaam verhaal voor gelijkgestemden, maar ook zeker iedereen daarbuiten! Voor liefhebbers van Sally Rooney, Dolly Alderton of Caroline O’Donoghue.

Meer recensies van Boekdine