Het leven in een rollercoaster

Boekenbarones 03 november 2023
Alles wat schittert is mijn eerste kennismaking met Danielle Steel. Ze is één van de bekendste romanschrijfsters ter wereld. Haar boeken zijn uitgebracht in 49 talen en veel boeken zijn tevens verfilmd. Maar toch was dit de eerste keer dat ik een boek van haar ter hand nam.

Ik moest in het begin even wennen aan de schrijfstijl. Er wordt redelijk veel verteld in een kort tijdsbestek waardoor het zich anders leest. En toch kon ik de vaart die erin zat naarmate het boek vorderde wel waarderen.

Het boek gaat over Coco en we volgen haar vanaf het moment dat ze haar ouders verliest op redelijk jonge leeftijd. Door het overlijden van haar ouders erft ze een enorm fortuin. De beste vriend van haar vader helpt haar hiermee als vermogensbeheerder van de nalatenschap. En haar beste vriend Sam staat dagelijks aan haar zijde in haar periode van rouw.

Hierna volgen we Coco als twintiger tot ergens in haar dertigste. Ze is redelijk naïef maar neemt ook het heft in eigen hand om gelukkig te worden. Er komen meerdere mannen op haar pad, ze trouwt, en krijgt een dochter. Maar toch gaat niet alles zonder slag of stoot. Ze krijgt door de jaren heen behoorlijk wat voor haar kiezen. En toch wordt zo door de jaren heen ook wijzer en ziet ze in wat echt belangrijk voor haar is. Ze leert van haar fouten en op het einde van het boek staat er toch wel een hele andere vrouw als in het begin.

Wat er voor mij uitsprong was de diepgaande vriendschap tussen Sam en Coco. Waar Coco redelijk naïef was en van het ene avontuur in het andere valt. Is Sam veel rustiger, heel betrouwbaar en echt een rots in de branding voor Coco. Ook Sam heeft het niet altijd even makkelijk en dan is Coco er voor hem. Ze zijn elkaars grote steun en toeverlaat. En dat is op een mooie manier beschreven. En heel stiekem had ik ook wel graag het verhaal gelezen vanuit het perspectief van Sam.

Meer wil ik eigenlijk niet over het verhaal vertellen omdat je het zelf moet ervaren. Ik zou anders te veel informatie prijsgeven over het boek.

Naar mijn idee hadden sommige periodes in haar leven wat langer mogen duren en/of uitgebreider beschreven mogen worden. Ik mis een klein beetje diepgang door de snelheid en luchtigheid over bepaalde dingen in het leven. Maar dat is natuurlijk alleen mijn mening.

Het is een schrijfster van formaat en heeft al vele harten veroverd. Dus dat ze iets goed doet dat is duidelijk. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat ik nog eens een boek van haar zal lezen!

Meer recensies van Boekenbarones