Stiekem verliefd deel 3
Stiekem verliefd, een nieuw begin is het derde en afsluitende deel in de Stiekem verliefd-serie van Sandiya Heera. Waar ik bij het eerste deel nog niet volledig overtuigd was en het tweede deel al duidelijk sterker vond, kon een afsluiting natuurlijk niet uitblijven. Ik wilde weten: hoe loopt Juuls verhaal af?
Na haar mislukte pogingen om Colin haar liefde te verklaren, besluit Juul dat het tijd is om terug naar huis te keren. Ze beseft dat ze moet stoppen met achter anderen aanrennen en eindelijk zichzelf op de eerste plaats moet zetten. Vastberaden schakelt ze een personal coach in en gaat ze op zoek naar haar eigen passies en doelen. Voor het eerst lijkt ze écht te kiezen voor haar eigen geluk.
Maar net wanneer ze haar leven weer enigszins op de rit heeft, ontvangt ze plotseling elke week een roos, zonder afzender. Samen met haar vriendinnen blikt ze terug op de afgelopen periode en proberen ze te achterhalen van wie deze mysterieuze rozen afkomstig zijn. Is het iemand uit haar verleden? Een van de mannen die onlangs haar pad kruiste? Of dient zich misschien een geheel nieuwe liefde aan?
In dit laatste deel komt Juuls ontwikkeling het sterkst naar voren. Door de serie heen heeft ze een geloofwaardige groei doorgemaakt. Waar ze eerder vooral leefde voor de aandacht en liefde van anderen, kiest ze nu bewust voor zichzelf. Ze bewaakt haar grenzen, durft moeilijke beslissingen te nemen en straalt meer zelfvertrouwen uit. Die persoonlijke groei geeft het verhaal extra diepgang en maakt haar als personage sterker en overtuigender.
Ook de bijpersonages voelen inmiddels vertrouwd aan. Je leert hen beter kennen en ze vormen een warme, ondersteunende basis rondom Juul. Dat zorgt voor een fijne afronding van de serie.
Met Stiekem verliefd, een nieuw begin sluit Sandiya Heera de reeks op een passende manier af. Het is een verhaal over liefde, maar vooral over zelfliefde, groei en het vinden van je eigen weg. Een mooie afsluiter van een serie die duidelijk met elk deel sterker werd.
“Soms begint de grootste liefde niet bij een ander, maar bij jezelf.”
“Soms begint de grootste liefde niet bij een ander, maar bij jezelf.”