Advertentie

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Bestemming geluk’ neemt Aline van Wijnen haar lezers mee in het verhaal. Zo’n eerste hoofdstuk verwacht je niet bij een feelgoodroman, maar het blijkt helemaal in dit boek te passen. Als je Melanie beter leert kennen, snap je de beslissing die ze genomen heeft en ontdek je dat ze hier uiteindelijk veel gelukkiger van wordt. Je hebt echter wel even de tijd nodig om aan Melanie te wennen. Dat komt waarschijnlijk omdat je gevoelsmatig abrupt in een verhaal terechtkomt en niet zo goed weet waarom Melanie doet wat ze doet. Naarmate het boek vordert, begint alles op zijn plaats te vallen.

Het personage waar ik niet zoveel mee had, was de beste vriendin van Melanie. Olivia is een bijpersonage in het boek, waar Melanie regelmatig te vinden is. Haar keuzes, haar mindset, haar blik op het leven… daar kon ik me niet zo goed in vinden. Dat zorgde ervoor dat de passages waarin zij voorkwam mij soms stoorde. Het is wel knap dat Van Wijnen op deze manier haar personages haast levensecht heeft gemaakt. Olivia zou niet mijn type persoon zijn en dat hoeft natuurlijk ook niet.

Verder leest het verhaal prettig en kun je je een goed beeld vormen van de personages en hun omgevingen. Het laatste hoofdstuk is gewoonweg hartverscheurend te noemen. Probeer het daar nog maar eens droog te houden. Al met al is ‘Bestemming geluk’ een mooie (feelgood)roman.

Reacties op: Mooie (feelgood)roman

33
Bestemming geluk - Aline van Wijnen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker