Aanrader!
Het verhaal van ‘Chris en Kiki haten kerst’ begint met een fragment uit het verleden, waarmee de nieuwsgierigheid van de lezer direct gewekt is. Vervolgens vertelt Mireille Versteeg het verhaal afwisselend vanuit Chris en vanuit Kiki. Hierdoor leer je de beide personages goed kennen en lees je ook wat hun gedachten en gevoelens zijn. Daardoor weet je soms al meer dan de personen uit het verhaal zelf.
Versteeg heeft een zeer prettige schrijfstijl. Dat zorgt ervoor dat je helemaal meegezogen wordt in het verhaal en dat je regelmatig even hardop aan het lachen bent door een actie of een gebeurtenis. Daar ga ik verder niet te veel op in om geen spoilers te verklappen. De beeldende schrijfstijl van de auteur zorgt er in ieder geval voor dat je bepaalde momenten zó voor je ziet. En dat je zin krijgt om te gaan winkelen in de winkelstraat van Chris en Kiki.
De auteur maakt ook ruimte voor wat serieuzere zaken in het verhaal. Ze laat zien hoe het komt hoe Chris en Kiki zijn geworden wie ze zijn door wat ze in het verleden hebben meegemaakt. En dat geldt dan eigenlijk vooral voor Kiki. Wat heeft Chris een fijne familie. Dat past helemaal binnen de sfeer van Kerstmis. Geweldig om even bij weg te dromen. Kortom: zoek je een leuk, gezellig en mooi kerstverhaal? Lees dan ‘Chris en Kiki haten kerst’ en ontdek waarom deze personages een hekel hebben aan de kerstdagen.