Een heerlijk, cosy verhaal
Wat heeft Iris Boter een heerlijk, cosy verhaal geschreven met ‘De leesclub’. Hoofdpersonage Ella is een leuke en bijzondere vrouw, die niet zomaar iets loslaat als ze het gevoel heeft dat er iets niet klopt. En die eigenschap kan ze goed gebruiken als haar oma onverwachts overlijdt. Want was dit een tragisch ongeval of is er meer aan de hand?
Boter heeft een hele prettige schrijfstijl en weet een groot aantal kleurrijke personages in het verhaal te zetten. Ze weet de dorpse gemeenschap goed neer te zetten, waarin iedereen alles van iedereen lijkt te weten. Als je zelf in zo’n dorp woont of gewoond hebt, dan zal dat zeker voor herkenbare momenten zorgen. Ondanks dat er veel mensen een rol binnen het verhaal hebben, is het allemaal goed te volgen. De manier waarop Ella haar onderzoek doet, helpt daarbij. Zij zet voor zichzelf regelmatig even op een rijtje wie wie is, wat hun rol in de gemeenschap is en hoe hij of zij haar oma kende. Daardoor is het als lezer allemaal goed te volgen. Heel handig!
Richting het einde krijg je vermoedens hoe een en ander in elkaar steekt. De uiteindelijke ontknoping zorgt toch nog voor een verrassing, als je uiteindelijk precies weet hoe het in elkaar steekt. Al met al heb ik van het begin tot het eind genoten van ‘De leesclub’. En ook al is dit verhaal nu afgerond, stiekem hoop ik dat Boter ooit nog een vervolg om deze cosy roman gaat schrijven.