Fantastisch boek!

Boekenbeschrijfster 29 januari 2026
‘De rozenkamer’ is het vierde en laatste deel uit de Landgoed Rosaville-serie. Het mooie aan deze serie is dat je ‘m niet per se op volgorde hoeft te lezen waarin de boeken zijn uitgebracht. Dit vierde boek zou je vanwege de tijd waarin het zich afspeelt namelijk ook prima als eerste boek kunnen lezen. Qua tijdsgeest vindt het verhaal uit dit boek als eerste plaats. Leuk hoe je dat hier zelf kan kiezen en dan altijd het verhaal goed kunt volgen.

Karin Quint heeft een prettige schrijfstijl, waarmee ze haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk mooi het verhaal in weet te krijgen. Je geniet van het begin tot het eind van dit verhaal. De auteur heeft een beeldende manier van vertellen en ze heeft zich goed verdiept in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Heel fijn gedaan.

Hoofdpersonage Roosje is geweldig! Ze heeft al het een en ander meegemaakt voordat ze als dienstmeid bij familie De Wit begint. En daar eindigt het niet met wat ze allemaal voor haar kiezen krijgt. Zij maakt een prachtige groei door in het verhaal, zeker voor die tijd. Je zou als lezer graag eens bij haar op bezoek willen gaan om mooie gesprekken met haar te voeren. Lijkt me geweldig!

Met ‘De rozenkamer’ laat Quint weer zien dat ze fantastische verhalen kan schrijven waar je optimaal van kunt genieten. Heerlijk! Ik heb nog niet alle delen uit deze reeks gelezen, dus ik heb nog wat tegoed uit deze serie.

Meer recensies van Boekenbeschrijfster