Een mooie en mysterieuze roman
In het begin van ‘Het geheim van de boekbinder’ moet je er als lezer eventjes inkomen. Het is even wennen aan de schrijfstijl, de personages en de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Dat is namelijk heel anders dan de tijd waarin we nu leven. En dat maakt het verhaal ook interessant, want het is ook boeiend om te lezen hoe het er in het begin van de 20e eeuw allemaal aan toeging.
Als hoofdpersonage Lilian op zoek gaat naar het mysterie en steeds meer ontdekt, word je als lezer meegesleept in deze zoektocht. A.D. Bell weet de lezer daarmee goed in het verhaal te krijgen. Wat komt Lilian allemaal tegen in haar zoektocht? Waarom werd het boek verbrand? Hoe zit het met de verborgen pagina’s? Op deze vragen én meer krijg je uiteindelijk antwoord.
Al met al heeft Bell met ‘Het geheim van de boekbinder’ een mooie en mysterieuze roman geschreven. Het is zeker een aanrader als je genoten hebt van ‘De verhalenverzamelaar’ van Evie Woods.