Genieten van het begin tot het eind
Soms wil je gewoon even helemaal weg kunnen duiken in een verhaal en je onderdompelen in een andere wereld. Dat kan bij ‘Het eetcafé op de hoek’ uitstekend. Aline van Wijnen heeft een prachtig feelgood verhaal geschreven, waarbij je het misschien zelfs niet altijd droog zal houden.
‘Het eetcafé op de hoek’ kent een geweldig hoofdpersonage genaamd Kat. Ze lijkt het allemaal prima voor elkaar te hebben, maar ze komt erachter dat ze toch wel wat gemist heeft in haar leven. Dat gebeurt allemaal dankzij de geweldige bijpersonages die dit verhaal kent. Haar baas Josh is zeer bijzonder, haar jeugdvriendin Sacha komt terug in haar leven en chefkok Guido maakt een onuitwisbare indruk. En dan heb ik het nog niet gehad over Bryan en Koosje. Vooral laatstgenoemde is zo’n mooi mens. Die momenten tussen haar en Kat zorgden voor een nostalgisch gevoel tijdens het lezen. Wat heeft de auteur dit prachtig voor elkaar gekregen.
Van Wijnen weet hoe ze mooie verhalen moet schrijven. Ik geniet telkens weer van haar boeken en dat geldt absoluut ook voor dit nieuwste verhaal ‘Het eetcafé op de hoek’. Ze weet hierin bijzondere personages te creëren, mooie momenten met zwaarmoedigere momenten te combineren en dat alles met een feelgood sausje eroverheen. Van het begin tot het eind heb ik genoten van dit verhaal. Absolute aanrader wat mij betreft!