Perfect boek voor tijdens de zomermaanden

Boekenbeschrijfster 07 augustus 2025
‘Villa Italia’ is een enorme pil om te lezen (met meer dan 500 pagina’s). Het verhaal is opgedeeld in drie delen. Dit boek blijkt eerder als drie losse e-books te zijn uitgegeven dat nu is samengekomen in een boek. Heerlijk om het verhaal in één keer door te kunnen lezen, als je dat zou willen.

Julia Romein vertelt het verhaal vanuit hoofdpersonage Emilie. Haar leer je het beste kennen, doordat je over haar gevoelens en gedachten leest. Voorin het boek staat een kleine stamboom, zodat je goed kunt volgen hoe de personages met elkaar verbonden zijn. Heel handig.

Het verhaal van ‘Villa Italia’ laat je heerlijk even wegdromen in een fictieve, fijne wereld. Romein weet Italië op een mooie manier tot leven te komen voor haar lezers. Je waant je echt even daar. In de wereld waarin we nu leven, is het fijn om soms even te kunnen ontsnappen aan het alledaagse. De sfeer van het dorp, de verschillende personages en hoofdpersonage Emilie… ze worden allemaal op een mooie manier neergezet door de auteur. En je neemt voor lief dat het verhaal hier en daar wat voorspelbaar verloopt. Dat doet namelijk niets af aan het verhaal en het prettige gevoel dat je tijdens het lezen ervaart.

Ben je op zoek naar een fijne en mooie feelgood roman? Waan je dan lekker in Italië tijdens het lezen van ‘Villa Italia’ en droom even weg in deze andere wereld. Perfect boek om tijdens de zomermaanden te lezen.

Meer recensies van Boekenbeschrijfster