Prima thriller, die me niet overal wist te pakken

Boekenbeschrijfster 06 september 2025
Het verhaal van ‘Haar huishoudster’ wordt door Samantha Hayes in het heden en het verleden verteld. Je leert een viertal vriendinnen kennen (Gina, Sara, Annie en Laura), je leert de hunk van de middelbare school Matt kennen en je leert de huishoudster Mary kennen. Gina en Mary komen het meeste aan bod. Al gauw ontdek je dat Mary niet zomaar bij Matt, Gina en haar kinderen terecht is gekomen. Stukje bij beetje ontdek je wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en wat dat voor het heden betekent.

Ondanks dat het verhaal voldoende spannende elementen kent, wist ‘Haar huishoudster’ me niet altijd goed te pakken. Het begin is spannend en veelbelovend, maar daarna duurde het wel even voordat ik er lekker inzat. Ik kon niet goed vat op het verhaal krijgen, wat waarschijnlijk de bedoeling was van Hayes, maar het zorgde er bij mij voor dat ik af en toe de draad van het verhaal kwijt was. Richting het einde waarin alles samenkwam, viel het allemaal op z’n plaats en kon ik een en ander beter duiden. Al met al was ‘Haar huishoudster’ voor mij een prima thriller, maar ik was er graag wat meer in meegezogen.

Meer recensies van Boekenbeschrijfster