Aanrader!!

Boekenbeschrijfster 29 januari 2026
Wat heeft Denise Meijer met ‘Uit het hart’ een geweldig boek geschreven. Het verhaal leest zeer vlot, waardoor ik het in twee dagen uit had. Nienke en Maurits zijn twee boeiende personages, die allebei het een en ander in het verleden hebben meegemaakt. Stukje bij beetje laat de auteur je ontdekken wat dat zoal is.

Naast deze twee hoofdpersonages zitten er een aantal zeer leuke bijpersonages bij. Allereerst: de vaders van Nienke en de zus van Maurits. Van je familie moet je het maar hebben! In Nienkes geval is dat grappig bedoeld, maar bij Maurits heeft zijn zus een andere, wat serieuzere rol op het verhaal. Ik vond ze alle drie super. Van Freya (de beste vriendin van Nienke) en Leo ben ik fan! Mogen deze twee personages een eigen verhaal krijgen? Al is het maar een kort verhaal? Zij geven het verhaal nog meer kleur. En ook de collega’s van Nienke zorgen voor een aantal mooie momenten in het boek. De collega’s van Maurits is een heel ander verhaal. Ontdek dat zelf maar.

Meijer heeft voor het eerst een boek vanuit twee personages geschreven: een vrouw én een man. Wat mij betreft, mag ze dit vaker doen. Leuk detail: haar eigen man heeft de delen vanuit Maurits proefgelezen. Ik heb in ieder geval van het begin tot het eind genoten van ‘Uit het hart’. Het is mijn favoriete boek van Denise tot nu toe… en ik heb ze allemaal al gelezen tot nu toe (en van allemaal ook genoten). Aanrader!

Meer recensies van Boekenbeschrijfster