Absolute aanrader!

Boekenbeschrijfster Boekenbeschrijfster
10 mrt 2026

Het verhaal van ‘Vertel het niemand’ wordt vanuit verschillende personages verteld. Dat zorgt direct voor een heleboel spanning in het boek. In het begin ben je aan het ontdekken wie wie is en welke rol ze binnen het verhaal gaan hebben. Als je al wat verder bent, dan ben je benieuwd wanneer welk personage aan bod komt omdat je wil weten hoe een en ander verloopt. De schuingedrukte fragmenten uit het verleden verhogen de spanning. Want wat hebben die met de ontvoering te maken? Linda Jansma weet haar lezers van het begin tot het eind te boeien. Zorg maar dat je voldoende tijd hebt om te lezen als je aan haar nieuwste thriller begint.

Jansma heeft een prettige schrijfstijl en weet de spanning hoog te houden in het verhaal. Je gaat direct mee speuren met zowel de politie als met Maura. Wat weet de politie al? Wat weet Maura al? Houden ze elkaar op de hoogte of gaat Maura mee haar eigen gang? En hoe gaat het met de kinderen en onderwijzers die ontvoerd zijn? ‘Vertel het niemand’ is een boek dat je het liefste in één ruk uit wil lezen. Zeker als je richting de ontknoping komt. Dan zorgt de auteur voor nóg meer spanning én voor een plottwist die ik niet had zien aankomen. Wat een spannend en boeiend verhaal!

Linda Jansma is één van mijn favoriete thrillerauteurs en ze laat met ‘Vertel het niemand’ zien waarom ze tot de top van Nederlandse thrillerauteurs hoort. Het verhaal leest vlot, zit vol spanning en zorgt ervoor dat je eigenlijk niet wil stoppen met lezen. Absolute aanrader!

Meer recensies van Boekenbeschrijfster