In twee dagen uitgelezen!

Boekenbeschrijfster 26 oktober 2025
‘Van dag en nacht’ is alweer het vierde deel in de Vanuit liefde-serie. Het is een hele fijne en mooie serie geschreven door Ryanne Veldkamp over de liefde, waarin telkens twee personen centraal staan. Eén van hen is al als bijpersonage in een ander deel voorbijgekomen. En hoofdpersonages uit de andere boeken komen in de overige delen ook hier en daar voorbij. Je kunt de boeken hierdoor best door elkaar lezen, maar het is eigenlijk wel het allerleukste om ze op volgorde te lezen.

Cas kennen we al uit ’Van vroeg tot laat’ en leren we in dit boek beter kennen. Menno is een nieuw personage, die we ook goed leren kennen. Beide mannen hebben een rugzakje en blijken elkaar meer nodig te hebben dan ze zelf in eerste instantie denken. Veldkamp weet het aantrekken en afstoten tussen de beide mannen erg goed te beschrijven. Je wordt als lezer in dit proces meegenomen en je bent benieuwd hoe beide mannen in gaan zien dat ze elkaar leuker vinden dan ze in eerste instantie denken. En ja, of dit voor allebei geldt, mag je zelf in het boek ontdekken.

Het verhaal leest vlot weg, kent spicy scènes, laat je lachen en laat je huilen. Wat kunnen mensen toch gemeen en bekrompen zijn! Veldkamp weet het mooie van de wereld te combineren met de donkere kanten, zonder dat het een zwaarmoedig of heel verdrietig verhaal wordt. Ze weet het allemaal goed te doseren, waardoor je voor je gevoel “een echt verhaal” leeft. Niet alles is rozengeur en maneschijn, maar het is ook niet allemaal alleen ellende. Mooi gedaan! Het zorgde er bij mij voor dat ik ‘Van dag en nacht’ in twee dagen uit had. Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel, ‘Van nul naar honderd’.

Meer recensies van Boekenbeschrijfster

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.