Een bijzonder boek

Boekenbeschrijfster 05 februari 2020
Meteen vanaf het begin van ‘De stroopwafelshop’ word je heerlijk meegenomen in het verhaal. Astrid Harrewijn besteedt veel aandacht aan de verschillende personages en de omgevingen, waardoor je alles zo voor je ziet. Dat begint al meteen bij de vliegtuigvlucht naar New York. Je ziet Suze als het ware zo zitten naast haar medepassagier en je voelt bijna hoe zij zich moet voelen nu ze zo’n enorme stap heeft genomen.

Het mooie aan dit boek is dat het heel anders verloopt dan je in eerste instantie zou verwachten. Harrewijn heeft er een bijzonder verhaal van gemaakt over onder andere vriendschap, geluk en jezelf ontdekken. Er gebeuren een aantal onverwachte zaken, wat het verhaal nog mooier maakt. Het is genieten vanaf de eerste tot aan de laatste bladzijde. En dat komt dus niet alleen door de geur van de gebakken stroopwafels die je haast kunt ruiken als je erover leest.

Tot nu toe waren de boeken van de Vrienden-trilogie mijn favorieten van Harrewijn, maar daar komt met ‘De stroopwafelshop’ toch verandering. Lees dit boek, geniet ervan en ontdek zelf waarom ik er zo enthousiast over ben!

Meer recensies van Boekenbeschrijfster