Advertentie

Met ‘Maan’ is alweer het vijfde deel uit De zeven zussen-reeks verschenen. Werd in de eerste twee delen nog relatief uitgebreid bij het overlijden van Pa Salt en diens testament stilgestaan, vanaf het derde deel gaat Lucinda Riley ervanuit dat je de voorgaande boeken al gelezen hebt. Dat is vooral prettig als je de boeken in relatief korte tijd aan het lezen bent.

De opzet van de boeken is telkens gelijk. Je leert één van de zussen beter kennen in het heden en gaat als het ware samen met haar op ontdekkingstocht naar haar verleden. De afwisseling tussen heden en verleden is interessant om te lezen. Je merkt dat de auteur zich goed heeft ingelezen in de geschiedenis waarover ze schrijft. Ook heeft Riley een fijne schrijfstijl, waardoor je lekker door kunt blijven lezen in haar boek. Je hebt bijna niet door dat je een dikke pil van 600 pagina’s aan het lezen bent.

Hoe verder je in De zeven zussen-reeks bent, hoe nieuwsgieriger je wordt naar het verhaal van Pa Salt en naar de ontbrekende zus. Hopelijk krijgen we daar antwoorden op in het zevende en laatste deel. Maar eerst wachten tot ‘De zeven zussen 6: Zon’ verschijnt. Het korte voorstukje naar dit boek belooft een heel ander verhaal dan we tot nu toe hebben gelezen.

Reacties op: Een mooi verhaal vol historie

2047
Maan - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker