Advertentie

Tijdens het lezen van ‘Prutsers en Pechvogels’ heb je het idee dat je door een heus museum aan het wandelen bent. Het verhaal begint met een korte introductie en wat praktische informatie, waarna je aan je museumbezoek kunt beginnen. Tosca Menten en Jozua Douglas hebben een aantal bijzondere prutsers en pechvogels gevonden waarover zij meer willen vertellen. Deze personen hebben de gewone geschiedenisboeken niet gehaald, maar ze zijn zeker de moeite waard van het vermelden. Gewoon geweldig om te lezen! Dankzij de illustraties van Geert Gratama weet je meteen hoe deze bijzondere personen eruitzagen.

Elk hoofdstuk over een prutser en/of pechvogel begint met een portret van het personage en de tijd waarin hij/zij leefde. Daarna vertellen de auteurs de belangrijkste gebeurtenis rondom deze persoon. Dat wordt door Menten en Douglas op een leuke en begrijpelijke manier gedaan, waardoor het goed aansluit bij de jonge doelgroep. De hoofdstukken bevatten humor en zijn op hun eigen manier leerzaam. Erg leuk gedaan!

‘Prutsers en Pechvogels’ is geen boek dat je in één ruk uit wil lezen. Het is een fijn boek om telkens een of twee hoofdstukken uit te lezen en dan op een ander moment weer verder te gaan. Na afloop van alle personages kom je nog wat meer te weten over de beide auteurs, helemaal in de stijl van het boek.

Reacties op: Geweldig boek

6
Prutsers en pechvogels - Tosca Menten Jozua Douglas ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners