Ik heb genoten!
Een hele tijd terug mocht ik Inge Spaan ontmoeten op een boekenmarkt waar zij samen met Bregje Rebergen stond. Ik had haar boeken al eens voorbij zien komen op insta, dus toen ik haar daar zag nam ik er een mee naar huis!
Schrikkeldag gaat over het dorpje Warchen waar elke keer op schrikkeldag iets verschrikkelijks gebeurt. In 2012 verdrinkt een vijfjarig meisje, in 2016 komt een man om het leven bij een woningbrand en in 2020 komt een dorpsbewoner om bij een motorongeluk. Het hele dorp is bezig met wat er in 2024 zal gaan gebeuren.
Aafke is voor de liefde verhuisd naar Warchem en is niet overtuigd van het verband, maar wil wel achter de waarheid komen. Ze duikt er in en is toch bang dat zij het volgende slachtoffer zou kunnen zijn...
Ik houd van plottwists en bij dit boek was ik er even bang voor dat die niet zou komen. Ik was er echt van overtuigd dat ik het wist. Maar zonder veel te verklappen: ik zat er naast. Inge schrijft heel fijn. Ze schept een duidelijk beeld van het dorp en de mensen. Ik ging er helemaal in op. Haar schrijfstijl is lekker vlot en uiteindelijk werd ik dus toch nog verrast.