Slimme thriller!
‘ Het ergste soort hartzeer is als iemand van wie je houdt iemand wordt van wie je niet meer kunt houden. Welterusten, ladybug.
Het verhaal begint met twee ogenschijnlijk losstaande gebeurtenissen; een moord in een bejaardentehuis en de verdwijning van een zestien jaar geleden weggelopen tienermeisje. Toch wordt duidelijk dat deze incidenten diep met elkaar verweven zijn.
Centraal staan vier vrouwen: Edith, een oudere bewoonster van het verzorgingstehuis, vermoedt dat iemand haar het zwijgen wil opleggen. Haar dochter Clio kampt met onderdrukte woede, rouw en ingewikkelde familiebanden. Patience, die als verzorgster werkt, blijkt meer te verbergen dan ze laat merken en speelt een dubbelzinnige rol. Tot slot is er Frankie, die vastbesloten is om de geheimen uit het verleden te ontrafelen.
We lezen vanuit het perspectief van Frankie, Clio, Patience en Edith. De vaart houdt Alice Feeney erin door korte pakkende hoofdstukken te schrijven. Met een vraagstuk of twist aan het einde. Hierdoor blijft het psychologisch lang een raadsel. De verschillende perspectieven zorgen voor afwisseling maar ook voor de complexiteit. In het begin vroeg ik me af wat deze vrouwen met elkaar gemeen hebben. Wanneer je dit begint door te krijgen lees je heel snel verder. Alice heeft dit verhaal zo knap in elkaar gezet dat ik hier alleen maar bewondering voor kan hebben.
Thema’s die beschreven worden zijn moeders en dochters, schuldgevoel, bescherming, en wraak. Dit wordt op een fijne manier belicht, dit brengt een diepere laag in het het verhaal.
‘Good bad girl’ is een meeslepende, slimme thriller die je niet snel weglegt.
‘Good bad girl’ is een meeslepende, slimme thriller die je niet snel weglegt.