Wauw! Thriller van hoog niveau!
Wanneer Amanda Sundin op een warme avond spoorloos verdwijnt, wordt precies één jaar later haar man Johan zwaargewond aangetroffen in zijn huis.
Het lijkt alsof iemand het gemunt heeft op hun.. maar is dit wel zo.
Maia Bohm wordt samen met Greg op deze zaak gezet. Terwijl Maia pas verhuisd is omdat haar zoon ziek in het ziekenhuis ligt. Ze switch heen en weer tussen ziekenhuis en werk.
Ze duiken het onderzoek in en komen tot verschillende ontdekkingen. Ook Maia komt tot een belangrijke ontdekking, tot hoever zal Maia gaan om haar zoon te redden?
Dit was het eerste boek wat ik van Emelie Schepp heb gelezen.
Het is een Scandinavische psychologische thriller. Het verhaal speelt zich in Zweden. Het landschap weet Emelie heel mooi te beschrijven.
Het boek start bij een pakkend en ingrijpend epiloog, dat de nieuwsgierigheid werkt. Het verhaal zelf wordt verteld door Maia en Greg, je krijgt als lezer een mooie diepgang te zien in beide personages. Mooi om te zien hoe Maia een groei doormaakt nu ze een tijdje aan het werk is in haar nieuwe werkgebied. Greg daarintegen komt soms wat huiverig over, maar de samenwerking gaat prima.
We lezen mee met het onderzoek, welke wegen ze uitstippelen en hoe alles wordt opgepakt. Je merkt ook dat Maia het onderste uit de kan haalt om het onderzoek op te lossen. Dit weet Emelie dan ook goed te omschrijven. Ik werd zo getriggerd dat ik moest weten wie deze gruweldaad op zijn geweten had.
De verhaallijn betreffende Tim is ingrijpend, je leeft met Tim mee maar ook met Maia.. hoe erg is het dat je kind doodziek is en moet wachten op een donorhart..
‘Honderd dagen’ is een pakkende en meeslepende (psychologische) thriller. Vanaf de start van het epiloog kruipt het verhaal je onder de huid en laat je niet meer los. De beide verhaallijnen worden zo goed in elkaar gevloeid, waardoor alle puzzelstukjes op de plek vallen.
Dankjewel Harper Collins voor dit recensie exemplaar!
Het lijkt alsof iemand het gemunt heeft op hun.. maar is dit wel zo.
Dit was het eerste boek wat ik van Emelie Schepp heb gelezen.
Dankjewel Harper Collins voor dit recensie exemplaar!