Geweldig eerste deel ‘op de volkstuin’!
Rozengeur en regenwater is het eerste deel in de nieuwe feelgoodserie Op de volkstuin van Danielle van Helden.
Romee heeft haar handen vol: drie kleine kinderen, een drukke baan in de media en een huishouden dat nooit stilstaat. Elke dag voelt als overleven. Alsof dat nog niet genoeg is, worstelt ze in stilte met haar grootste onzekerheid, haar haarverlies, alopecia. De stress en vermoeidheid trekken een steeds zwaardere wissel op haar.
Wanneer haar partner Thom haar verrast met een volkstuintje, bedoeld als rustpunt, voelt het voor Romee juist als een extra last. Toch besluit ze om het een kans te geven. Wat begint als een verplichting, verandert langzaam in een onverwachte ontsnapping. Hoe rustgevend kan de natuur zijn in een druk leven… de volkstuintjes komen in zwaar weer maar Romee en haar medemensen geven zich niet zonder slag of stoot gewonnen.
Dit is het eerste boek wat ik heb gelezen van Danielle.
Danielle van Helden staat bekend om haar feelgoodromans die maatschappelijke thema’s combineren met humor en herkenbare personages. Dit zien we ook terug in ‘rozengeur en regenwater’.
Het verhaal loopt verloopt in chronologische volgorde.
We volgen Romee, moeder en vriendin van Thom. Maatschappelijke thema’s worden op een mooie manier aangehaald. Ook het thema ‘alopecia’. Je merkt als lezer dat de schrijfster onderzoek heeft gedaan naar deze aandoening.
Door de empathische schrijfwijze krijg je empathie voor Romee en de gevoelens waar zij mee kampt.
Ik heb erg genoten van het verhaal, zo ook van de band die Romee met Jan heeft opgebouwd! Hoe ze twijfels had aan Thom.. niet meteen oordelen..;)
Benieuwd naar deel 2 Vlinders en violen.
Dankjewel @lsuitgeverij @zininfeelgood @danielle.van.helden.schrijft voor dit recensie exemplaar.
#rozengeurenregenwater #zininfeelgood #daniellevanhelden #tecensieboek #recensie #boekenwurm #boekennerd
Dit is het eerste boek wat ik heb gelezen van Danielle.
Het verhaal loopt verloopt in chronologische volgorde.
Benieuwd naar deel 2 Vlinders en violen.