Wie is de moordenaar? Wie vertrouw jij?

“Oordeel niet en u zult niet geoordeeld worden”

Nora heeft een diep en zwaar verleden. Ze probeert overeind te blijven en zo sociaal mogelijk te leven, ze werkt dan ook in een café. Wanneer ze op een dode man aantreft in een penthouse blijft het een raadsel wat er is gebeurd..
Op een doodgewone dag stapt ze bij een man in de auto en dan veranderd haar leven drastisch. Om haar zusje te beschermen gaat ze noodgedwongen in het casino werken.
Echter blijft het verleden aan haar knagen.. tot hoever ga je?

Een tijd terug werd ik door Bernd benaderd of ik zijn boek wilde lezen. Het leek me een leuk en interessant boek en vind het ook altijd leuk om nieuwe auteurs te ontdekken.

De cover is al heel mooi abstract door de zachte kleuren, ik hou daar wel van. De titel kun je op veel manieren interpeteren.

De schrijfwijze van Bernd is redelijk vlot, ik zat na een paar hoofdstukken dan ook in het verhaal. De hoofdstukken zijn kort van stuk wat makkelijk doorleest. Er wordt met momenten teruggeblikt naar het verleden. Soms moest ik even denken waar ik zat..
We leren in het boek Nora kennen, we lezen haar verhaal. Door de omstandigheden ga je als lezer meevoelen met haar emoties. Nora is een redelijke pittige tante, dit werd dan ook mooi omschreven. Er wordt ook teruggeblikt in Nora’s leven, bij de andere personages is dit minder. Zij worden redelijk oppervlakkig beschreven maar dit is ook voor nu prima.

Richtig het einde van het verhaal kwam de spanning er voor mij pas goed in! Het eindigt dan ook met een open einde, maar ik zag dat er een vervolgdeel aankomt: ‘hebzucht’.
Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het verder gaat met Nora.

‘Waakzucht’ is een uniek verhaal waar de gokwereld aan bod komt. De vraag wie de moord heeft gepleegd maar ook wie kun je nu eigenlijk vertrouwen? Nora…?

Meer recensies van Boeken.van.chayenne