Een pakkende thriller in Urk!

Wanneer Charlie de kans krijgt om samen met de bekende presentator Marcus Leeflang een onthullende reportageserie te maken, leidt dat haar onverwacht terug naar haar geboortedorp Urk, een plek waarvan ze had gezworen er nooit meer een voet te zetten. Wat begint als een journalistiek project, verandert al snel in iets veel gevaarlijkers, tijdens haar onderzoek ontdekt Charlie een crimineel netwerk dat diep verankerd is in de gesloten gemeenschap van het dorp. Terwijl de spanningen oplopen, komt ze voor een pijnlijke keuze te staan, blijft ze trouw aan haar familie, of onthult ze de waarheid? De strijd die volgt is persoonlijk, beklemmend en levensgevaarlijk.

Huismans schrijfstijl is helder en toegankelijk, met een sterke focus op karakterontwikkeling en spanning. De dorpsgemeenschap van Urk wordt neergezet als gesloten en wantrouwende omgeving waarin geheimen lang kunnen blijven sudderen.
Huisman weet haar journalistieke ervaring met een en creëert zo een boek die vlot weg leest. De opeenstapeling van dreiging en morele dilemma’s houdt de vaart erin.
Charlie wordt mooi uitgediept en krijgen haar als lezer goed kennen. Charlie is complex en gedreven in haar baan. Het is fijn om in Charlie’s leven te duiken. Ik heb dan ook genoten van Schaduwdorp en zal in de toekomst zeker nog anderen boeken lezen van Thysia.

Mooie detail, er is een playlist gemaakt met muziek passend bij het verhaal!

Dankjewel Xanderuitgeverij voor dit recensie exemplaar!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne