Om alvast in de zomerstemming te komen!

Boeken.van.chayenne Boeken.van.chayenne
4 apr 2026

✨Recensie✨

Merel gaat met tegenzin richting Elba op een luxe vakantie van haar vader en zijn nieuwe verloofde. Merel verlangt echter niet naar luxe maar naar de natuur en vrijheid.
Op het eiland ontmoet ze Giovanni, hij heeft een boerderij. Merel besluit om mee te gaan helpen op de boerderij bij de aantrekkelijke boer.
Ze voelt zich na een tijdje als den kind aan huis tot Roderick weer opduikt en Merel gevoelens borrelen. Niets gaat van een leien dakje..

Via Loftbooks kreeg ik de kans om dit verhaal te lezen. Zelf kende ik de auteur niet.

De cover vond ik heel sprekend, Merel met haar rugzak op weg naar het platteland.
Het eilandje Elba wordt zo omschreven dat ik er spontaan vakantiekriebels van heb gekregen, ik voelde de zon branden!
Het verhaal an sich is met de vlotte pen geschreven. Ondanks dat het geen dik boek is gebeurd er best veel, wat ik persoonlijk wel kan waarderen.
Ook de humor in het verhaal, love it. Vooral de dialogen tussen Roderick en Merel. Haha!
Ik vond de dynamiek tussen die twee ook fijn.
De rol van Giovanni, tja, mocht er nog hulp nodig zijn op de boerderij.. ik komt graag een maandje uithelpen!

‘Als een zomerbries’ is een fijn verhaal over eigen kracht, natuur en onverwachte liefde. Het neemt je mee naar een mix van luxe en landleven.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne