Wat hebben 30 seconden voor jou voor consequenties?

Wanneer het werk van de 35-jarige Charlotte failliet gaat moet ze tijdelijk noodgedwongen bij maar ouders wonen. Ze heeft al snel een nieuwe baan, weliswaar een vakantiebaan maar hé werk is werk he. Vol goede moed gaat Charlotte richting strand om daar in de pop up bar te gaan werken, tijdelijk verblijft ze op de camping. Haar baas, Adam, is erg gestructureerd maar wel gecharmeerd van zijn nieuwe medewerker. Maar ook Alex zijn broer ziet haar wel zitten. Hoe vergaan de komende drie maanden? Is Adam echt zo’n botte boer?

Wederom een heerlijk tussendoortje!
We lezen vanuit het perspectiefvan Charlotte en Adam. Bij beiden kruipen we als lezer in hun hoofd. Charlotte wordt beschreven als een harde werker maar toch ook wat onzeker in het begin, Adam daarin tegen is juist wat norser en erg gestructureerd. We krijgen iets diepgang in de personages. Niet heel diep wantja het is wel een kort verhaal.
De setting wordt fijn beschreven.. je ziet de omgeving in je hoofd voor je en je hebt even het idee dat je met je voeten in het zand zit en een cocktail in je handen.
De situaties: het bedrijf wat failliet gaat, de verhuizing, de kus, alles hangt samen met ‘30 seconden’ fijn dat dit meerdere keren terugkwam in het verhaal.
Het verhaal heeft een open einde. Met de open lijntjes zou een vervolg geschreven kunnen worden…?!

‘30 seconden’ is een kort tussendoortje wat zich afspeelt aan de kust. Het is een warm verhaal over een nieuw begin, nieuwe mensen ontmoeten en jezelf de liefde gunnen.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne