Kat en muis spel den top!
Tijdens een hevige sneeuwstorm stopt een moeder haar kleine zoontje zachtjes terug in bed. Maar dan hoort ze het: voetstappen. Zwaar, langzaam, en dreigend komen ze de trap op. In het schemerige donker vangt ze een glimp op van een man in de gang. Angst overspoelt haar, maar met een trillende stem maakt ze haar kinderen wakker. Stil sluipen ze samen naar het oudste gedeelte van het huis, waar een verborgen ruimte hun toevlucht kan zijn.
Omgeven door duisternis en kou probeert de moeder, verlamd door angst, een plan te bedenken. Net op het moment dat ze denkt veilig te zijn, vangt ze opnieuw een glimp van de man op. En wat ze ziet, doet haar bloed ijskoud worden. Hun nachtmerrie blijkt nog angstaanjagender te zijn dan ze ooit had kunnen vrezen…
Dit boek moet even bezinken! Wat een spannende, psychologische thriller! Na het lezen van dit boek durf jezelf bijna niet meer alleen in huis te blijven en dubbelcheck je de sloten. Het boek wordt verteld vanuit een chronologische view met af en toen een kleine terugblik. De gedachtengang van moeder wordt feilloos beschreven. Wat mij opviel was dat er geen namen gebruikt worden. Dit was even wennen met lezen. Verder werd het zo indringend beschreven… waardoor je je echt in een bubbel waant. Een thriller die je weet te raken, ook omwille de kinderen! Alles op alles zetten om te overleven, de kracht en de liefde van moeder voor haar kinderen wordt subliem beschreven.
De plottwist… ik zou het niet kunnen bedenken; een mindfuck!
Nachtkijker is een origineel, psychologische en aangrijpende thriller. Een kat en muisspel om te overleven!
Dankjewel voor dit recensie exemplaar!
De plottwist… ik zou het niet kunnen bedenken; een mindfuck!
Dankjewel voor dit recensie exemplaar!