Genoten van dit boek

Wanneer officier van justitie ‘Rixt van Leeuwen’ een serieuze doodsbedreiging krijgt, moet zij met haar gezin noodgedwongen onderduiken. Ze belanden in een vakantiehuisje en krijgen 24 uur per dag bewaking. Daarnaast wordt ze onmiddellijk van de grotere zaken afgehaald en mag ze alleen nog maar medische en kleinere zaken doen voor haar eigen veiligheid. Zo krijgt ze een dossier onder ogen, waarin om toestemming wordt gevraagd, voor een uitgebreide observatie bij Landgoed Serafijn in Laren. Het is een zaak die klein lijkt, maar langzaam aan steeds heftigere vormen aanneemt. Zal het haar lukken om haar gezin te beschermen en tegelijkertijd de geheimen rondom het landgoed bloot te leggen?

Wat een fijne en onderhoudende thriller was dit. Je leest dit verhaal vanuit verschillende perspectieven, die allemaal erg interessant waren. De personages waren realistisch en boeiend. Ik was dan ook enorm benieuwd naar hun levens en geheimen. Vrijwel continu vroeg ik me af hoe alle verhaallijnen in elkaar zouden vallen en ik kan niets anders zeggen dan dat Bregje Rebergen daar enorm goed in geslaagd is. Wauw, wat zat het verhaal goed in elkaar en wat werd het mooi opgebouwd.

De schrijfstijl is meeslepend en beeldend. Was dit een thriller dat me op het puntje van mijn stoel liet zitten? Nee, dat misschien niet direct, alhoewel er voldoende gebeurde om mij aan het boek gekluisterd te houden. Het plot daarentegen was spannend en had ik niet helemaal zien aankomen. Al met al een fijne thriller, die me nu al laat uitkijken naar het derde deel in deze officier-serie.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon