Vermakelijke thriller met humor
Florence Grimes is een voormalig zangers van een populaire girlband. Ze kan dat imago ook maar moeilijk loslaten. Ze houdt nog steeds van feestjes en alle glamour die daar bij hoort, maar is daarnaast ook een alleenstaande moeder voor haar zoon Dylan. Wanneer tijdens een schoolreisje, de grootste pestkop van Dylan plotseling verdwijnt en hij als hoofdverdachte in het vizier komt…wil ze er alles aandoen om zijn onschuld te bewijzen. Maar hoe doe je dat, als de andere moeders je haten?
Chicklit meets thriller. Als fervent thrillerlezer kan ik dit boek niet met een serieus gezicht onder het genre thriller schuiven. Het is een verhaal dat volstaat met droge humor, zelfspot en hier en daar wat spannende elementen. Toch heb ik me er zeker mee vermaakt. De schrijfstijl is vlot en beeldend, waardoor ik bepaalde (gênante) situaties echt voor me zag. Door de korte hoofdstukken vloog ik door het boek heen. En dan hebben we nog Florence, tjsa….wat moet ik daarover zeggen. Ze is absoluut geen standaard hoofdpersonage en was ook niet zo goed uitgewerkt, maar wat heb ik van haar genoten. Alhoewel….misschien heb ik me wel net zo vaak aan haar geërgerd. In ieder geval was ze uniek, evenals het boek. Het plot zag ik niet aankomen, was spannend en zat goed in elkaar. Dit verhaal heeft me meermaals laten grinniken en ook nu tijdens het schrijven van mijn recensie krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Wat mij betreft het ideale boek voor cosy crime liefhebbers.