Spannende psychologische thriller met een duister randje
Wanneer de viertienjarige Riley Lup na een dag op het strand met vrienden vermist raakt, wordt de Ierse politie ingeschakeld. Als snel blijkt zij de vierde vermiste tiener in korte tijd te zijn. Op de plek van de verdwijning groeien en paar dagen later bloemen. Een geheimzinnige sekte blijkt achter de verdwijningen te zitten en de zaak lijkt opgelost. Echter is Riley nooit gevonden…maar ook de sekteleiders zijn spoorloos. Totdat een jaar later één sekteleider op een gruwelijke wijze vermoord is in Rotterdam. Iets dat nog maar het begin blijkt te zijn van een nieuwe achtervolging.
Dit verhaal wordt verteld vanuit drie verschillende perspectieven, Riley, Elena (de moeder van Riley) en rechercheur Murph Stonewall. Daarnaast lees je het in het heden en verleden (2024). Dat laatste zorgde ervoor dat ik wat moeite had om in het boek te komen, ondanks dat het netjes werd aangegeven bij de hoofdstukken. Gelukkig was dit van korte duur en zat ik er daarna lekker in.
De schrijfstijl is meeslepend, evenals de vele gebeurtenissen. Daarnaast vond ik het erg leuk om door de ogen van Riley meer te weten te komen over de sekte. De personages waren goed uitgediept. Richting het einde vielen er steeds meer puzzelstukjes in elkaar en krijg je onder andere antwoord op de vraag…..hoe het komt dat Murph doof is?
Voordat we slapen is een spannende psychologische thriller met een duister randje. Het plot zat goed in elkaar, maar was in mijn ogen wel een beetje ongeloofwaardig. Toch stoorde mij dat eigenlijk helemaal niet. Ik heb echt genoten dit unieke verhaal. Wat mij betreft een prachtig debuut van Siep Hendriks.