Genoten van deze psychologische roman

Horst is in zijn leven veel kwijtgeraakt. Niet alleen zijn vrouw en kind, maar ook zijn werk. Hierdoor speelt zijn leven zich af, tussen de muren van zijn eigen portiekwoning. Buiten Klaas, die de boodschappen komt brengen, ziet en spreekt hij niemand meer. De dagen rijgen zich doelloos aan elkaar, totdat hij kennismaakt met zijn nieuwe buurvrouw Lene. Met haar enthousiasme en levensenergie probeert ze hem uit zijn isolement te halen, maar kan en wil hij dat eigenlijk wel?

Dit verhaal wordt verteld vanuit Horst, hierdoor wordt je op een mooie wijze meegenomen in zijn gedachtepatroon, onzekerheid en de worsteling die hij dagelijks doormaakt. De keuzes die hij soms moest maken, of juist niet. Horst is een realistisch en goed uitgewerkt personage. Iemand waar ik zeker mee meeleefde, maar die ik ook zo nu en dan een schop onder zijn kont zou willen geven.

De schrijfstijl van Jacob Tinholt is vlot, humoristisch en beeldend. Meermaals zag ik de gebeurtenissen van Horst voor me en kon ik niet anders dan grinniken. De hoofdstukken zijn kort, waardoor ik iedere keer dacht…..nog één hoofdstukje dan. Om die reden vloog ik met veel plezier door het boek heen. Het is een verhaal over jezelf mogen en kunnen zijn, maar ook over vluchten, verslaving, onzekerheid, angst en hoop. Wachtkamer van de dag is een psychologische roman met voldoende diepgang, dat ook nog eens lekker vlot weg leest. Wat mij betreft, dus zeker een aanrader.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon