Fijne thriller met behoorlijke cliffhanger….

boekenwurmpje_sharon 24 augustus 2025
Na een heftige gebeurtenis tijdens zijn werk in Amsterdam, besluit Alex Nievelsteijn terug te keren naar zijn geboorteplaats in Zuid-Limburg. Daar wordt hij leidinggevende van het coldcaseteam. Samen met zijn team pakt hij een vermissingszaak van een jonge moeder op. Al snel blijkt dit niet het enige te zijn dat zich daar afspeelt en moet Alex ook vrezen voor zijn leven.

Terugkeer is het eerste deel uit De mergellandmoorden-serie en wat ben ik enthousiast. Na een spannende proloog, wordt het verhaal langzaamaan opgebouwd. De auteur neemt de lezer eerst mee in het leven van Alex. Op die manier leer je hem beter kennen en kom je erachter wat er in Amsterdam is gebeurd. Daarna maak je kennis met de twee naaste collega’s van Alex: Farida en Frings. Twee toch wel bijzondere mensen, die mij nieuwsgierig maakte en ik al snel in mijn hart sloot.

Na de rustige introductie, gaat het verhaal in volle vaart verder. De hoofdstukken wisselen zich af tussen eerder en het heden. Bij eerder lees je over de vermiste vrouwen en leer je de dader kennen. Het is niet direct duidelijke hoeveel tijd er tussen de beide verhaallijnen zit….wel merk je dat ze steeds dichterbij elkaar komen. Door de fijne en beeldende schrijfstijl werd ik heerlijk meegenomen in het verhaal en de mooie Limburgse omgeving. Het plot was verrassend en het boek sloot af met een behoorlijke cliffhanger….eentje die me nu al reikhalzend laat uitkijken naar het tweede deel.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon