De dondermaker

Het is een koude, maar ook zonnige februari dag, als een schaatsster het verminkte lijf van een man op het ijs vindt. Hij blijkt op een gruwelijke wijze aan zijn einde gekomen te zijn. Rechercheur Idun Lind en haar collega’s worden op de zaak gezet. Als snel belanden zijn in een afschuwelijke wereld van macht, geweld en vrouwenhandel.

Jaren eerder volgen we Peter en Silja. Twee kinderen die onder schrijdende omstandigheden opgroeien. Er ontstaat een hechte vriendschap en ze lijken bij elkaar de veiligheid te vinden, waar ze zo naar opzoek zijn. Maar is dat ook echt zo?

De dondermaker is het tweede deel uit de Idun Lind-serie en wat heb ik genoten van deze goed opgebouwde en bloedstollende thriller. Na een spannende proloog, wist de auteur me met haar vlotte en meeslepende schrijfstijl aan het boek gekluisterd te houden.

Je leest het verhaal vanuit het heden en verleden. Beide verhaallijnen wisten met echt te pakken en lieten mij ook niet helemaal ongeroerd. Lange tijd vroeg ik me af wat ze met elkaar te maken hadden, maar richting het einde begon ik steeds meer het verband te zien. Toch bleek het nog vernuftiger in elkaar te zitten, dan dat ik had kunnen bedenken!

Hoewel dit boek als standalone gelezen zou kunnen worden, zou ik toch iedereen willen aanraden om te beginnen met deel 1. Die was namelijk erg goed, maar ook omdat je zo net iets meer achtergrond informatie hebt over het privéleven van de hardwerkende Idun Lind en haar naaste collega.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!