Spannend verhaal met prachtige illustraties

boekenwurmpje_sharon 09 november 2025
Frank Steen woont met zijn ouders en broertje Oliver in een saai huis, in het dorpje Yrred, waar nooit wat gebeurd. Hij heeft geen vriendjes, wordt gepest en voelt zich vaak eenzaam. Gelukkig heeft hij een goede band met zijn buurvrouw Alice en haar hondje Uffe. Maar dan gebeurt er op zijn verjaardag iets, wat een geheimzinnige verandering teweegbrengt. Hij begint te dromen over zichzelf met een zachte vacht en een kwispelende staart.

Daarnaast gaat er een monsterlijk gerucht rond in het dorp: er is een beest in de buurt die onschuldige mensen aanvalt. Wat als Franks nachtmerries werkelijkheid blijken te zijn en hij het beest is?

Alleen in de nacht is een liefdevol, maar ook spannend kinderboek. De schrijfstijl is vlot en de prachtige illustraties van Sofia Falkenhem passen perfect bij de sfeer van het verhaal. Het gaat over angst, eenzaamheid en jezelf kunnen en mogen zijn, maar ook over hoop en vriendschap. Na het dichtslaan van dit boek bleef ik toch wel nieuwsgierig achter, want hoe zal het nu verder gaan met Frank, zijn nieuwe vrienden en de bange dorpsbewoners. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar het tweede deel. Het is een verhaal dat je raakt met een diepere boodschap, voor lezers vanaf een jaar of acht.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.