Heerlijke psychologische thriller
Marcus Andersson schreef jaren geleden een internationale besteller, maar daarna raakte zijn schrijverscarrière een beetje in het slop. Nu werkt hij parttime als postbode en kabbelt zijn leven een beetje voort.
Tot op een dag Ernst Fabricus, literair auteur en oud klasgenoot contact met hem opneemt. Hij heeft een thriller geschreven en wil dat graag uitgeven onder een pseudoniem. Marcus biedt aan het onder de aandacht te brengen bij zijn literair agent en uitgever. Deze zijn gelijk enthousiast en in de veronderstelling dat Marcus het zelf geschreven heeft. Dat misverstand corrigeert hij niet en Ernst lijkt dat prima te vinden, maar is dat wel echt zo?
Dit verhaal begint met een aantal spannende fragmenten, daarna gaan we een jaar terug in de tijd. Je leest over het leven van Marcus en de manier waarop Ernst contact met hem zoekt. Langzaamaan wordt het contact tussen beide hersteld en lijken ze een goede manier te vinden om de boek uit te geven. Maar dan blijkt Ernst het toch niet helemaal eens te zijn met de constructie die ze hebben bedacht en belandt Marcus in een steeds lastigere positie. Iets waar ik niet teveel over kan zeggen, maar dat wel voor veel spannende gebeurtenissen zorgde.
De schrijfstijl is vlot en beeldend, toch neemt de auteur ook uitgebreid de tijd om de psychologische kant van de hoofdpersonages te belichten. Iets dat zeker voor meer diepgang zorgde. Ik vond Marcus een lieve, onzekere, maar toch ook wel een ietwat onhandige man. Het einde voelde voor mij wel een beetje aan, als een nachtkaars die uitdoofde. Toch mocht dat de pret niet drukken en kan ik oprecht zeggen, dat ik genoten heb van deze psychologische thriller.
3,5 ster. Hier afgerond naar 4.
3,5 ster. Hier afgerond naar 4.