Een prima debuut, waar wat mij betreft meer ingezeten had

boekenwurmpje_sharon 18 februari 2026
In dit boek volgen we Kate, ze is gelukkig getrouwd met Vic en heeft twee kinderen. Maar buiten dat heeft ze ook een minnaar, waar ze één keer in de zoveel tijd mee afspreekt. De seks is geweldig en de afspraakjes geven haar een fijne afleiding.

Maar dan komt de dag dat ze met haar minnaar in Kamer 706 zit en zij er via de tv achterkomt, dat het hotel waarin ze op dit moment verblijven omsingeld is. Gijzelaars met automatische wapens hebben het hotel overgenomen. Ze heeft geen idee wat ze moeten doen en of ze hier überhaupt nog levend uitkomen.

Vanaf de eerste bladzijde zat ik gelijk lekker in het verhaal. De hoofdstukken die zich afspeelde in kamer 706 waren spannend en ik voelde de wanhoop van Kate. Wat moet of kan je nog doen in zo’n situatie en zou haar geheime leventje straks aan het licht komen?

Naast deze hoofdstukken ga je ook regelmatig terug naar het verleden. Hierin lees je hoe Kate haar leven verlopen is, hoe ze haar man en ook haar minnaar heeft leren kennen. Je leert meer over het gezinsleven en krijgt echt een band met Kate. Deze hoofdstukken gaven het verhaal zeker meer diepgang, maar haalde de vaart er ook een beetje uit. Want stiekem kon ik eigenlijk alleen maar denken…..wat gebeurt er nu in het hotel?

Het was een boeiende roman, die vlot weg las en die je ook laat nadenken over je eigen leven. Wel moet ik zeggen dat ik het einde vond tegenvallen. Ik had gehoopt op een sterk plot, maar bleef achter met een open einde. Vele vragen bleven helaas onbeantwoord. Al met al een prima debuut, maar wel eentje waar wat mij betreft meer ingezeten had.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon