Een leuk tussendoortje (3,5 ster)

boekenwurmpje_sharon boekenwurmpje_sharon
30 mrt 2026

Het leven van de 61-jarige Anton verloopt niet helemaal volgens plan. Hij is zijn baan verloren en zijn vrouw is bij hem weggegaan en, alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog eens een bemoeizuchtige vader die alles beter weet. Hij weet even niet meer wat hij met zijn leven aan moet en dat geldt ook voor de 58-jarige Marieke. Dan komen ze elkaar tegen op een feestje waar ze beiden niet zoveel zin in hadden en maken ze na een paar drankjes, toch best wel een groot plan.

Wat een leuk boekje was dit. De mooie en sfeervolle cover, maakte dat ik hem snel wilde oppakken en hij heeft me zeker niet teleurgesteld. Ondanks het kleine aantal bladzijden (94), wist de auteur toch nog enige diepgang in het verhaal te brengen. Door de beeldende schrijfstijl maakte ik dezelfde reis als de ietwat onhandige en verlegen Anton en Marieke. Beide personages waren voldoende uitgewerkt en het was leuk om te merken dat ze een ontwikkeling doormaakten. Regelmatig moest ik wel even grinniken om de droge humor. Verwacht geen diepgaande verhaal, maar gewoon een fijn tussendoortje.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon