Sfeervolle winterse thriller

Vlak voor Pasen wordt een succesvolle zakenvrouw dood aangetroffen in haar hotelsuite in Åre. Ze blijkt op gruwelijke wijze vermoord te zijn. Rechercheurs Hanna Ahlander en haar collega Daniel Lindskog worden op de zaak gezet.

Na een spannende proloog, volg je twee verschillende tijdlijnen. Zo lees je over 1973, waarin Monica het nog steeds niet kan geloven dat ze als serveerster mag werken in het luxueuze wintersporthotel in Storlien. Daarnaast heb je het jaar 2021, waarbij Hanna en Daniel er alles aan doen om deze gruwelijke moord op te lossen. Iets dat niet helemaal zonder slag of stoot blijkt te zijn.

Verborgen in het verleden is het derde deel in de Åremoorden-serie en wat wist de auteur een heerlijk sfeertje neer te zetten. Weliswaar moet ik zeggen dat ik dit niet het beste boek uit de serie vond. Het verhaal kabbelt lange tijd voort en daarnaast vond ik hem nogal voorspelbaar. Beide rechercheurs leken niet heel oplettend te zijn, mogelijk omdat ze zelf met nogal wat issues rondliepen. Toch vond ik het fijn om weer even in Åre te zijn en kijk dan ook zeker uit naar het vierde deel in deze serie. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe het Hanna en Daniel verder zal vergaan.

Mocht je opzoek zijn naar een een heerlijke winterse thriller met prachtige, sfeervolle beschrijvingen van de omgeving, denk dan zeker even aan deze. Hoewel de delen los van elkaar te lezen zijn, zou ik toch iedereen willen adviseren om ze op volgorde te lezen. Dit omdat je dan nog meer wordt meegenomen in het leven en gedachtengangen van de rechercheurs.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon