Het meesterwerk

Wanneer Robert Hunter en zijn collega Garcia op een plaats delict aankomen, zegt de agent aldaar ‘Als ik voordat ik doodga één ding mag uitkiezen dat ik uit mijn geheugen zou kunnen wissen, dan zou het zijn wat ik daarbinnen heb gezien’. Beide weten direct dat ze wederom te maken hebben met een zieke geest, maar wat ze daarna te zien krijgen, gaat al hun verwachtingspatronen te boven. Al snel blijkt deze zaak groter te zijn dan verwacht en is een samenwerking met de FBI noodzakelijk om de seriemoordenaar op te sporen.

Het meesterwerk is het negende deel in de Robert Hunter-serie en ook deze keer werd ik direct het verhaal ingezogen. Ik kan dan ook niets anders zeggen, dan dat het Chris Carter wederom gelukt is om een boeiende en spannende thriller af te leveren. Door de korte hoofdstukken, die veelal afsloten met kleine cliffhangers, vloog ik door het boek heen. Iedere keer dacht ik….nog één hoofdstukje en meestal werden dat er meer. Voor mij was het niet zijn meest spannende en ook zeker niet zijn meest lugubere boek, toch zat hij wel enorm goed in elkaar. Ik genoot van iedere letter en vroeg me iedere keer af, wat de volgende stap zou zijn van deze zieke moordenaar. Het boek sloot af met een ijzersterk plot, maar ook met nieuws waarvan Robert zou wensen, dat het hem zelfs in zijn ergste nachtmerrie bespaard zou blijven. Helaas voor Robert, laat dat nieuws mij wel reikhalzend uitkijken naar het tiende deel van deze serie, dat vanaf 8 april in de boekhandels te vinden zal zijn.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon