Aangrijpende psychologische thriller

Familievloggers, wie kent ze niet. Mensen die hun hele leven online gooien. In ‘Huilen achter de camera’ volgen we de familie Visser. Met ruim een miljoen volgers op hun YouTube kanaal, zijn ze één van de bekendste vlogfamilie van Nederland. De tweeling Hannah en Roosje (8) spelen een grote rol in de vlogs. Alles lijkt ze voor de wind te gaan, totdat de meiden worden ontvoerd. Een grote zoekactie wordt op touw gezet. Zal het moeder Samantha, vader Remco en de politie lukken om de tweeling weer veilig thuis te krijgen?

Wat een spannend en realistisch verhaal was dit. Je leest het afwisselend vanuit de ouders, de politieagente die het onderzoek leidde…en nog iemand anders, waar ik verder niets over ga vertellen. Op die manier leerde ik ze allemaal goed kennen en kwam ik er ook achter, hoe ze over het vloggen dachten. Want waar het voor de één voelde als geliefd zijn en gezien worden, was dat voor de ander wel anders.

Door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl las het boek makkelijk weg. De spanning werd mooi opgebouwd en raakte richting het einde in een stroomversnelling. Ergens had ik de dader wel zien aankomen, maar door de verschillende plottwists…..was ik toch nog enigszins verrast.

Het is een psychologische thriller, die je de gevaren laat zien en voelen van alles wat je deelt op sociale media. Een verhaal dat je nog een tijdje laat nadenken over het leven, mede ook door de andere actuele thema’s die de auteur erin verwerkt heeft. Het is een aangrijpend verhaal, dat zomaar echt gebeurd zou kunnen zijn.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.