Mooi inkijkje in de wereld van de brandweer

boekenwurmpje_sharon 20 augustus 2025
Tom van der Weerd is brandweerman bij de Kazerne in Kampen. Wanneer de pieper gaat, laat hij (evenals zijn collega’s) alles uit zijn handen vallen, om zo snel mogelijk bij de brandweerkazerne te komen. Zin of geen zin….het maakt niet uit. Het leven redden van mens of dier en de veiligheid daarvan waarborgen, zit hem in zijn bloed. Iets dat hem al op jonge leeftijd met de paplepel ingegoten werd, aangezien zijn vader eveneens brandweerman is.

In dit boek neemt Tom je mee in zijn leven. Doormiddel van korte hoofdstukken lees je hoe het leven van een brandweerman is. Hij vertelt over de meest uiteenlopende zaken en de wijze waarop ze met de pieper omgaan. Dat laatste zorgde zo nu en dan voor hilarische taferelen, die leuk beschreven werden. Meermaals verbaasde ik me over het feit dat Tom altijd aanstaat, picketdienst of niet. Daarnaast laat hij zien hoe belangrijk collega’s zijn in dit werk en dat napraten met elkaar van essentieel belang is na een (heftige) interventie. Door de toegankelijke schrijfstijl las het boek lekker weg en kreeg ik een mooi inkijkje in de wereld van de brandweer.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon