Volop van genoten, 4,5 ster!
Nadat Jackie een auto-ongeluk heeft gehad zit ze in een revalidatietraject, ze vindt het maar niets om in bed te liggen en niet mee te draaien in de maatschappij. Haar hart ligt bij criminologie en zo gebeurt het dat zij een overeenkomst ziet tussen de overlijdens van verschillende succesvolle influencers. Iets dat ze samen met oud-collega Joszef Daalderop wil bestuderen. Helaas kunnen ze niet meer rekenen op een politiekorps dat ze ondersteund, zullen ze evengoed voldoende handvatten hebben om de zaak goed op te lossen?
Wederom is het Marit Vanström gelukt om een heerlijke en spannende thriller af te leveren. Tijdens het lezen van de proloog kreeg ik direct het gevoel dat we te maken hadden met één of andere psychopaat. De spanning zat er gelijk goed in en liet me ook niet meer los. Zowel het verhaal als de hoofdpersonages waren ontzettend goed uitgewerkt. Ik kreeg er zo nu en dan helemaal de kriebels van, want zijn we er inmiddels niet allemaal aan gewend, om veel te delen op social media?
De fijne schrijfstijl, korte hoofdstukken en spannende gebeurtenissen maakte dat ik van iedere letter die ik las genoot. Daarnaast vond ik de samenwerking tussen Jackie en Joszef erg leuk. Misschien zijn zij wel de grootste tegenpolen die er bestaan, maar wat is het leuk om ze samen in één verhaal te hebben. Door de verschillende interessante wendingen werd ik regelmatig op het verkeerde been werd gezet. En dan nog het plot….deze had ik echt niet zien aankomen, maar wat zat hij goed in elkaar. Wat mij betreft heb ik er een nieuwe favoriete auteur bij!
Doordat ik zelf regelmatig op vakantie ging naar Texel, herkende ik heel veel van de reis daar naartoe. Dat maakte het lezen van dit verhaal voor mij extra leuk!