Een verhaal waarin het huwelijk en familie centraal staat
O mij is het zeker meer dan 20 jaar geleden dat ik een boek heb gelezen van Danielle Steel. In mijn tienertijd mijn favoriete auteur. Ik verslond haar boeken en ging ze in het Engels lezen om er langer van te kunnen genieten. Ik was heel benieuwd wat ik er nu van zou vinden.
Natuurlijk gaat het nieuwe boek over een Weddingplanner en dat is Faith. Zij is de tweelingzus van Hope. En je leest over nog meer familieleden zoals hun moeder en vader. En andere personages zijn klanten van Faith die een bijzondere bruiloft willen voor zichzelf of voor hun kinderen. Het zijn er naar mijn gevoel best veel en ik vond het lastig om ze uit elkaar te houden en moest echt even terugbladeren van wie was nu ook alweer wie.
Een Danielle Steel boek dat niet gaat over liefde dat is ondenkbaar en je leeft mee met de personages en hun liefdesperikelen die soms wel heel ver gaan. Meerdere maatschappelijke onderwerpen passeren al wordt er niet altijd heel diep op ingegaan en blijft het wat op de vlakte. Ik vind sowieso dat alles wat passief voelde ik werd niet het verhaal ingetrokken en het kabbelde wat voort. De manier van schrijven in de derde persoon vanuit meerdere perspectieven en heel veel detail van dingen die ik niet interessant vind en grote hoeveelheid herhaling maakte dat ik het met tegenzin las.
De basis van het verhaal had zeker tot een mooi verhaal kunnen leiden als het op een andere manier was geschreven bijvoorbeeld vanuit alleen Faith en met minder zijstappen of onnodige details. Wellicht ben ik nu verwend door alle goede Nederlandse feelgoodauteurs en was dit gewoon echt niet mijn boek. Ik zou zeggen lees hem zelf om te bepalen wat jij ervan vindt.