Een heerlijke feelgood die niet weg kunt leggen
Nog niet eerder heb ik een boek gelezen van Vannessa en dit is zeker niet de laatste. Wat een heerlijk verhaal met humor en veel liefde en toch ook een heftiger onderwerp. Want hoe zou het zijn als je nooit je vader hebt gekend?
Je maakt in het boek kennis met Teddy en Marcus. Vanuit beide perspectieven lees je wat zij meemaken en hoe zij zich voelen. Wel meer vanuit Teddy voor mijn gevoel, het is niet om en om een hoofdstuk. Teddy is gefocust op haar carrière in de financiële wereld en doet het daar erg goed. Ze maakt kans op een promotie en doet alles om dat te bereiken. Marcus heeft al een hele mooie carrière als eigenaar van een architectenbureau samen met zijn compagnon.
Teddy kent haar vader niet en weet niet beter dan dat hij niets met haar te maken wilde hebben en niet goed is geweest voor haar moeder. Marcus had juist wel een goede band met de vader van Teddy en zo komt het dat zij beide bij de notaris zitten na het overlijden van de vader van Teddy. Hij heeft hij hem zijn huis nagelaten dat verbouwd moet worden om zo geschikt te zijn om meerdere gezinnen op te vangen. En die klus moeten Teddy en Marcus samen uitvoeren.
Het verhaal is vlot geschreven en bevat humor, maar dus ook wel heftigere onderwerpen zoals overlijden, ziekte en verstoorde relaties. Je leert de personages goed kennen en leeft met hen mee. Door de uitgebreide beschrijvingen zie ik ze zo voor mij bij de strandhuisjes en het klushuis. Wat mij betreft een heerlijke feelgood. En net als bij de boeken van Gillian kon ik deze moeilijk wegleggen en was hij zo uit.