Magisch, beestachtige en rebelse dark maffia romance

Boekverslaafde 27 juni 2025
Eva Yarich debuteerde in 2024 met haar dark daffia romance Gekleurde nachten, het eerste deel van de Amuletreeks, welke zij in eigen beheer heeft uitgebracht. Een tijdje geleden las ik dit eerste deel en was daar enorm van onder de indruk, wat een fantastisch debuut. Inmiddels heb ik Duistere nachten, het tweede deel met veel plezier gelezen. Lees met me mee wat ik er precies van vond...

Leuk weetje; Eva heeft (net als ik) een verslaving aan Cola Zero van Lidl, haar favoriete drankje tijdens het schrijven van haar fantastische reeks.

Duistere nachten bestaat uit 34 hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Zoya, Belle, Altas en Lev. Eva begint het verhaal met een quote en een trigger warning om vervolgens met een intrigerend en heftig eerste hoofdstuk de boel weer op scherp te plaatsen waardoor ze de lezer direct meesleept op de waanzinnige Amuletreis van Belle & Atlas.

Eva Yarich heeft een rake pittige schrijfstijl, zo duister, rauw en moordlustig. Rebels met heel veel fantasie gehuld in een flinke dosis sarcasme, is het op en top genieten van haar spannende verhalen. Als je begint aan een verhaal van Eva kun je echt niet meer stoppen voor het uit is.

Spoiler alert!

In het eerste deel mochten we al kennis maken met Atlas en Belle. Heb jij het eerste deel nog niet gelezen dan plaats ik hier een spoiler alert. Deze probeer ik altijd te vermijden.

'Jij bent pure magie, want ieder stukje duisternis dat op je weg komt, doe je verdwijnen door het licht dat jij in je draagt.'

In een onbewaakt ogenblik wordt alles wat hem lief is onder Atlas zijn ogen weggerukt. Zijn allerliefste Belle verdwijnt in de toxische hel van haar verleden in de levenslange lijdensweg die haar leven heet. Daar waar een mensenleven niets betekend en waar dood en verderf de scepter zwaaien. Atlas is ten einde raad, in een storm van machteloosheid verliest hij alle realiteit uit het oog en gaat kapot vanbinnen. De stoere maffiabaas is niets zonder zijn Belle, hij moet en zal haar vinden en is bereid daarvoor tot het uiterste te gaan.

'De monsterachtige blik in zijn ogen zou niet misstaan in een horrorfilm, maar hier is die blik mijn werkelijkheid. Een belofte aan wat er gebeurt als ik niet doe wat er van mij verwacht wordt.'

Belle haar toekomst is onherroepelijk veranderd, in een klap werd ze uit haar droom gehaald, die veranderde in iets wat haar ergste nachtmerrie overstijgt. Gevangen in een gouden kooi in een meedogenloze wereld die de hel op aarde blijkt te zijn. Nog slechts een schim van zichzelf heeft ze heeft zich nog nooit zo eenzaam gevoeld als nu en staat doodsangsten uit in de uitzichtloze situatie waarin ze is beland. Ze mist Atlas en de kinderen vreselijk en heeft geen enkel idee of ze ze ooit nog zal zien?

'Al moet ik iedereen op deze fucking aardkloot afslachten om haar terug te krijgen, dan doe ik dat.'

Belle redden uit de gevaarlijke klauwen van de tirannieke monsters is zijn levensmissie geworden. Zijn dorst naar wraak is groot. Een waterdichtplan in de vorm van Operatie Icarus moet de zoektocht voltooien. Daarbij zijn fouten ongeoorloofd in de strijd op leven en dood. Terwijl ze is overgeleverd aan de grillen van de duistere wreedheid, waar ze buigt maar niet breekt, verkerend tussen twijfel en hoop, is hij haar levenselixer en haar enige hoop op een uitweg uit de levende nachtmerrie.

'Juist door dat donkere dal weet ik dat ik dit soort momenten moest koesteren. Het zijn de lichtpuntjes voor mijn duistere nachten.'

Zal er ooit weer licht zijn? Zullen ze herenigd worden? Of zal de duisternis ze overspoelen?

'We hebben dit hoofdstuk samen afgesloten en ik kijk uit naar elke nieuwe bladzijde van ons verhaal, want ik weet dat het mooiste nog moet komen.'

Wauw de boeken van Eva Yarich zijn waanzinnig! Zo duister gruwelijk en rauw. Houd jij van dark romance en thriller, echt deze boeken lezen, je krijgt er geen spijt van. Wat een grandioze ontdekking is deze schrijfster, daar gaan we nog veel van horen, echt een veelbelovend talent. Deze serie is grandioos. Love Belle & Atlas.

Met haar rijke fantasie creëert Eva haar eigen sadistische sprookjesversie. Een sublieme creatie met een mooie evenwichtige mix van spice en heel veel spanning. Zo grof en vol rebellie. Deel een eindigde met een gigantische cliffhanger, waar we flabbergasted achter werden gelaten. Daar haakt deel twee vol op in. Met perfect uitgewerkte gruwelijke verhaallijnen die je op het puntje van je stoel doen zitten. Zo heftig en inlevend geschreven. Yarich schuwt absoluut niet voor geweld in de vorm van mishandeling en barbaarse beestachtige martelpraktijken en andere gruwelijkheden. Het gaat er behoorlijk moordlustig, sadistisch en heftig aan toe. Onder hoogspanning gedurende het hele verhaal verslapt het geen moment en plaats ze de lezers op scherp. Met hilarische dialogen tussen de maffiabazen onderling, om te gillen zo grappig. En met mooie quotes door het verhaal heen. Eva besteed veel aandacht aan de spanning in het verhaal, maar de romance is ook mooi uitgewerkt. Het is niet alleen maar bloederig en gewelddadig. De karakters worden in dit deel nog een stuk verder uitgediept, waardoor we Belle, een veerkrachtige stoere vrouw van vele facetten en Atlas, een wapenhandelaar met een klein hartje en zijn amuletbroerders; digitaal genie Murphy en impulsieve knettergekke mastermind Lev, een meesterstrateeg en natuurlijk kleine peuter Miley en mini Atlas Zeno, nog beter leren kennen. Maar ook nieuwe personages maken hun opmars, Zoya, Yelena, Tiana, Else en Oleg met zijn inktzwarte ziel en next level gestoord gradatie. Zinderende spanning in een toxische omgeving vol dood en verderf waarin een mensenleven niets waard blijkt te zijn in de levenslange lijdensweg die haar leven heet. Een strijd der titanen met kolossale gevolgen vol verrassende momenten en wendingen vol duistere wreedheid, bloederige taferelen en razernij maar natuurlijk ook romance, liefde en kippenvelmomenten. Ik kijk uit naar het vervolg van deze verrassende amuletreis en ben heel benieuwd wat voor moois Eva Yarich nog meer uit haar pen weet te toveren. Dat het goed zal gaan zijn daar heb ik alvast alle vertrouwen in.

Met Duistere nachten heeft Eva Yarich een magische en beestachtige dark maffia romance geschreven. Een voortreffelijk tweede deel van de Amuletreeks. Waarin ze echt volledig in haar element is met haar eigen sadistische sprookjesversie. Sublieme creatie met een mooie evenwichtige mix van spice en bloeddorstige spanning, zo grof en vol rebellie. Perfect uitgewerkte gruwelijke verhaallijnen zo inlevend en heftig geschreven, waarbij ze niet schuwt voor geweld in welke vorm dan ook. Karakters vol groei en diepgang. Zinderende spanning in een toxische omgeving vol dood en verderf waarin een mensenleven niets waard blijkt te zijn in de levenslange lijdensweg die haar leven heet. Een strijd der titanen met kolossale gevolgen vol verrassende momenten en wendingen vol duistere wreedheid, bloederige taferelen en razernij maar natuurlijk ook romance, liefde, kippenvelmomenten en heel veel humor. Genieten op en top!

'Duistere nachten, magisch, beestachtige en rebelse dark maffia romance. Voortreffelijk tweede deel van de Amuletreeks. Haar eigen sadistische sprookjesversie vol duistere wreedheid. Een strijd der titanen met kolossale gevolgen. Zal er ooit weer licht zijn? Of zal de duisternis ze overspoelen?'

Meer recensies van Boekverslaafde