Een boek dat je meesleurt in de golven van Curacao

Blauwe Tranen-Vera van Beers

Omschrijving:

Misdaadjournaliste Iris Blom verruilt Rotterdam voor het zonnige Curaçao. Ze gaat aan de slag bij de plaatselijke krant, waar ze op de rubriek sport en cultuur wordt gezet. In eerste instantie is Iris woedend, maar als ze verslag mag doen van het North Sea Jazz Festival krijgt ze steeds meer plezier in haar werk. Zeker als blijkt dat haar idolen de Blue Girls optreden.
Wanneer de roadie van de band spoorloos verdwijnt, zet Iris haar ervaring in om het mysterie te ontrafelen. Al snel ontdekt ze dat er meer op het spel staat dan een vermist persoon en raakt ze verstrikt in de duistere geheimen van het eiland.
Mijn recensie:

De voorkant verleidt je al om het boek te lezen. De heerlijke zee op Curaçao.
Maar helaas lijkt het mooier dan dat het plaatje is…

Het verhaal gaat over Iris die vanuit Rotterdam naar Curaçao gaat om een nieuw leven op te bouwen. Ze hoopt dat ze hier een nieuw leven kan opbouwen en een nieuwe carrière.
Helaas is niet alles zoals ze denkt en zodra ze in een mysterieuze moordzaak wordt meegesleurd en mensen leert kennen die ze dacht echt te kennen is ze haar leven niet meer zeker op Curaçao.

Ik moet zeggen wat was het een spannend verhaal. Je hebt al een vermoeden naarmate het verhaal vordert wie de daders zijn maar op het einde blijf je toch met een verbaasd gezicht zitten staren naar je e-reader.
Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal.

Ik ben niet bekend met Vera van Beers maar ze is wel een goede schrijfster die je overtuigt om in de toekomst meerdere boeken van haar te lezen.

De verhaallijn is goed leesbaar, de hoofdstukken zijn kort maar dit vind ik prettig omdat het over meerdere personages gaat in het boek en het lettertype goed leesbaar is.

Het is een boek dat je meesleept en meeneemt naar het mooie Curaçao.

Ik geef dit boek 5 boeksterren.

Schrijfster: Vera van Beers
Uitgeverij: Crime Compagnie