Een boek met dikke tranen

Omschrijving:

Door een noodlottige samenloop van omstandigheden leefde Jess jarenlang in de veronderstelling dat Joe, de vader van haar kind en de enige man van wie ze ooit heeft gehouden, haar had verlaten. Juist op het moment dat ze hem het meest nodig had. Daar ging ze bijna aan kapot. Zeventien jaar later vindt ze een doos met kaarten en brieven op haar moeders zolder en komt ze erachter dat de waarheid over zijn vertrek al die tijd voor haar verborgen is gehouden.
Samen met haar twee beste vrienden volgt ze het spoor van de vervaagde poststempels die van over de hele wereld verstuurd zijn. Met elk stukje dat op zijn plaats valt, ontdekt Jess nieuwe dingen over zichzelf en de man die ooit haar hart brak. Leeft Joe nog? Weet hij dat Jess hem nooit vergeten is?
Misschien kan ze hem vinden. Misschien is hun liefdesverhaal niet voorbij. Misschien zullen ze op een dag weer samen zijn. Ooit, misschien.
Mijn recensie:

De voorkant laat een zittende vrouw zien met allemaal enveloppen die ze in het verleden heeft ontvangen van haar grote liefde.

Het verhaal gaat over Jess die na het overlijden van haar moeder brieven vindt van haar grote liefde Joe. Echter wist ze niet dat hij in de moeilijkste tijd van haar leven hij toch haar grote steun en toeverlaat was door die brieven. Ze gaat naarmate de tijd verstrijkt de brieven lezen en samen met haar neef en oude vriendin gaat ze op zoek naar Joe en ontdekt ze het verdere leven van Joe naar een moeilijke tijd samen.

Ik was vanaf het moment dat ik dit boek zag toen het uitkwam helemaal verliefd op het verhaal maar ook op de voorkant maar ik ben er nooit aan toegekomen om dit boek te lezen, tot nu. Toen ik het boek begon moest ik even wennen aan de verhalenlijn maar als je bij hoofdstuk 4 bent zit je er helemaal in en wil je blijven doorlezen. Halverwege het boek verneem je welke trauma Jess en Joe samen hebben meegemaakt, ook lees je hoe de ouders van Jess hierop reageren en Joe hier weerhouden om contact op te nemen met Jess (ook via de brieven). Het is zeker een boek met dikke tranen! Ondanks alles gaat Jess opzoek naar Joe, wauw!

De verhaallijn is goed volgbaar, het lettertype is lekker leesbaar en de hoofdstukken zijn afwisselend lang en kort ligt aan de situatie hoe ze het verhaal van Joe vervolgen.

Ik ben bekend met de schrijfster Debbie Johnson. Ze schrijft echt geweldige boeken en vooral de serie Duincafe is geweldig.

Ik geef dit boek 5 boeksterren! Een boek met dikke tranen, oh zo mooi!

Schrijfster: Debbie Johson
Uitgeverij: Boekerij