Luchtige romance met emotionele thema’s

BookshelfKisses BookshelfKisses
12 mrt 2025

(Ik heb de Nederlandse editie van Blossom Books gelezen)
Stel je voor dat je een romance boek oppakt om lekker luchtig tussendoor te lezen en je vervolgens zo hard hebt gehuild. De emotionele laag in dit boek.. deze tird act break up.. idk maar dit raakte me onverwachts zo diep in mn ziel. Cruz Navarro..

Dit was het tweede boek van de Full Throttle serie en het eerste deel vond ik al leuk, maar van dit boek heb ik nog meer genoten! Wat ik echt heel goed vind aan deze boeken, is dat het echt easy en luchtige romances zijn, maar toch met zo’n diepe emotionele laag en diepe thema’s erin verwerkt dat het je ook echt diep raakt. In dit boek stond naast de fake dating romance ook de ongezonde relatie tussen Cruz en zijn ouders centraal, de druk die hij continu voelt om te presteren om hun familienaam in de F1 hoog te houden, dat hij nooit goed goed genoeg is wat hij ook doet en zijn verlatingsangst + welke invloed dit heeft op zijn leven. Ohhh mijn hart brak voor hem.

Maar tussen deze diepere thema’s was het dus ook echt luchtig en super leuk boek om te lezen waar je makkelijk doorheen vliegt. Door de Dual POV lees je wat beide personages ervaren en hoe hun neppe relatie langzaam steeds echter wordt.

Ook dit boek krijgt een dikke 4 sterren. Ik heb echt genoten van dit boek, er zat diepgang in en ik heb gehuild dus dat was top. Wat ik wel jammer vond is dat het laatste gedeelte een beetje rushed voelde. Ik vond het cliché en net als op andere plekken in het boek vond ik het iets te snel gaan. En ik snap de diepe angst van de personages, maar hun moeizame communicatie over hun gevoelens was wel een dingetje hoor.

Maar al met al raad ik zowel het eerste als het tweede deel van deze serie ècht aan om te lezen als je opzoek bent naar een sport romance met diepgaandere thema’s erin verwerkt die je lekker tussendoor weg kan lezen! Ik heb ervan genoten!

Ps. Ik ben dus ook benieuwd of die combinatie van romance en diepgaandere thema’s de stijl van de auteur is, of dat het enkel in deze serie zit. Ik ben wel benieuwd om ook andere boeken te gaan lezen om daarachter te komen.

Meer recensies van BookshelfKisses