Heerlijk genieten
Het verhaal wordt verteld vanuit Emma’s perspectief, deels in het heden en deels vanuit gebeurtenissen van vijftien jaar geleden en vanuit de bewonderaar. Na het stuklopen van haar relatie, het verlies van plezier in haar werk en het ontvangen van een erfenis van haar oma, besluit Emma haar leven om te gooien. Ze vertrekt naar Toscane om daar een B&B met camping te beginnen. Ze noemt het Il Sogno, wat “de droom” betekent.
Hoewel haar nieuwe leven prachtig is, ontbreekt er nog steeds iets: de liefde. Daarom geeft ze zich op voor het programma Matchmakers, waarin B&B-houders worden gevolgd tijdens hun zoektocht naar een partner. Uit de achttien ingezonden video’s kiest Emma vier kandidaten. Tijdens de opnames wordt ze gevolgd door een cameraploeg: Robert, de regisseur; Petra, de productieassistent; en Jilles, de cameraman.
De vier mannen komen één voor één logeren, maar al snel gebeuren er vreemde dingen op het terrein. Er wordt gesaboteerd en Emma ziet ’s nachts onverklaarbare bewegingen buiten. Zijn de mannen wel met de juiste intenties gekomen, of is er iemand anders die haar het leven zuur probeert te maken?
Wat heeft dit verhaal me positief verrast! Het is een thriller met een vleugje cosy crime, spannend, maar met een warme sfeer. Als trouwe kijker van B&B Vol Liefde herkende ik meteen de setting, wat het extra leuk maakte. Het verhaal is mooi opgebouwd en weet je voortdurend in spanning te houden over wat er gaat gebeuren.
Tegelijkertijd laat het zien hoe eenzaam het kan zijn om je familie achter te laten en in je eentje een nieuw leven op te bouwen in Italië. Tot de laatste pagina bleef het voor mij een verrassing hoe het zou aflopen, en het slot van Emma’s verhaal vond ik geweldig. Sterker nog, het einde laat genoeg ruimte voor een vervolg, en dat zou ik zeker toejuichen.
Wederom een boek van Hartklopper dat van mij zonder twijfel vijf sterren krijgt.