Heerlijke hockey-romance

Bookstagram_byilse 06 augustus 2025
Door middel van een oproep op de instagram pagina van @yaharpercollins zag ik dit leuke boek voorbijkomen. Het verhaal sprak me gelijk aan. Bedankt voor dit mooie recensie-exemplaar!

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Violet en Reed. Violet verhuist voor een jaar naar het plaatsje Sunshine Hills in Minnesota, omdat haar moeder haar droombaan in Europa heeft gevonden. Daardoor moet Violet tijdelijk bij haar oom en nichtje Mia gaan wonen. Hoewel ze een hechte band heeft met Mia, voelt het voor Violet alsof haar moeder haar in de steek laat.

Ze gaat haar laatste schooljaar volgen op Sunshine Hills Prep, een school waar ijshockey centraal staat. Ondanks haar eigen regel om nooit met een topsporter te daten, valt ze al snel voor Jeremy, de aanvoerder van het schoolteam.
Aan de andere kant staat Reed, de aanvoerder van het rivaliserende ijshockeyteam, de Ransom Devils. Samen met zijn broers Grayson en Parker staat hij bekend als een van de beruchte “Darling-broers”, gevreesd op het ijs en bewonderd door velen. Hoewel Reed het imago van een player heeft, schuilt daar een verleden achter dat hij liever verborgen houdt.

Wanneer Reed Violet op een dag langs de weg ziet staan terwijl ze gefrustreerd tegen haar auto schopt, is hij direct gefascineerd door haar, zonder te weten dat ze al een relatie heeft. Toch kruisen hun paden zich onverwacht opnieuw, en al snel beseffen ze dat ze elkaar nodig hebben. Ze sluiten een pact dat hun levens voorgoed zal veranderen.

Rival Darling is het eerste deel in de Darling Devils-serie en valt binnen het Young Adult romance-genre. Het verhaal draait om ijshockey en rivaliserende teams, een onderwerp dat me direct aansprak. Het boek leest heerlijk vlot en is toegankelijk geschreven, waardoor je er meteen in zit.

Vanaf de eerste pagina word je meegenomen in de sfeer van de sport en de ijzige kou van Minnesota, die bijna voelbaar is. Mooi vond ik hoe Violet zo warm wordt opgevangen door haar oom en nichtje in een stadje dat volledig nieuw voor haar is, maar waar ze zich verrassend snel thuis voelt.

Ook Reed vond ik een geweldig personage. Het beeld dat je misschien van een populaire teamaanvoerder hebt, wordt hier volledig op z’n kop gezet, juist dat onverwachte maakte hem zo interessant. De Australische auteur was voor mij nog onbekend, maar ik heb echt genoten van dit eerste deel. Ik kijk nu al uit naar het vervolg, Grumpy Darling!

Meer recensies van Bookstagram_byilse