Meer van verwacht
Het verhaal draait om Mirren Sutherland, die van haar oudtante Violet de bijzondere opdracht krijgt om een jeugdboek van haar terug te vinden. Samen met Theo Palliser, die werkt voor een antiquariaat, speurt ze het hele land af tot ze het boek uiteindelijk zelf ontdekt, verstopt in een oude plunjezak. Het blijkt een zeldzaam exemplaar te zijn, dat uiteindelijk in een museum belandt met Mirren als officiële vinder.
Naast haar zoektocht werkt Mirren als bouwcalculator bij een slechtlopend bedrijf, maar ze houdt vol omdat ze haar appartement moet kunnen betalen. Op een dag, terwijl ze in het museum bij “haar” boek zit, ontmoet ze Jamie McKinnon. Hij is nieuwsgierig naar de vinder en nodigt haar uit naar zijn kasteel in Schotland om daar opnieuw naar een bijzonder boek te zoeken.
Niet lang daarna ontvangt Mirren een treinkaartje van hem. Haar reis verloopt allesbehalve soepel, haar telefoon wordt gestolen en het blijkt dat Theo ook in de trein zit. Het is de bedoeling dat ze samen op zoek gaan naar het mysterieuze boek. Zal het hen lukken het te vinden, en wat voor geheimen zullen ze onderweg ontdekken?
Ik had eerder andere kerstboeken gelezen dus mijn verwachtingen waren heel hoog bij deze. Het boek viel me helaas wat tegen, het was wat sprookjesachtig en mysterieus waardoor ik me niet goed in het verhaal kon vastbijten. Jenny haar schrijfstijl is altijd wel heel pakkend en het verhaal is mooi opgebouwd. Als je van dit soort verhalen houdt is dit boek erg leuk, het kon mij helaas niet helemaal pakken. Ik miste wat kerstsfeer in het verhaal, vooral omdat de titel juist deed denken aan een echt kerstverhaal. Ik zal in de toekomst zeker wel weer een boek van haar gaan lezen omdat haar stijl me wel bevalt.